Τεχνολογία & Εκπαίδευση

Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι εξοπλισμένες με ολοκληρωμένα οπτικοαουστικά μέσα (ηλεκτρονικός υπολογιστής συνδεδεμένος με το διαδίκτυο, διαδραστικός πίνακας, μεγάλα ηχεία για ποιοτική ακουστική).

Όλες οι αίθουσες των εκπαιδευτηρίων ROZIS διαθέτουν διαδραστικούς πίνακές (interactive boards).

Οι αίθουσες προβολών και εκδηλώσεων είναι εξοπλισμένες με σύγχρονα ηχητικά συστήματα ενώ επιπλέον διαθέτουν: video-projector, μεγάλη οθόνη προβολών, video presentation stand, καθώς και σύνδεση με το διαδίκτυο.

Προβάλλονται κινηματογραφικές επιτυχίες, ντοκιμαντέρ, προγράμματα δορυφορικής από επιλεγμένα διεθνή τηλεοπτικά κανάλια (ΒΒC, CNN, DEUTCHE WELLE, CANAL +) και οι μαθητές αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν εργασίες στην τάξη τους.

Στόχος μας είναι παρουσιάζοντας τον παγκόσμιο πολιτισμό να ερεθίσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών, και να ενισχύσουμε τις δεξιότητες ακουστικής και συνομιλίας.

Καθημερινά η αίθουσα προβολών αξιοποιείται για να γίνονται ειδικά μαθήματα ακουστικής, συνομιλίας και έκθεσης. Με την χρήση του video presentation stand και του video projector παρουσιάζονται επί της οθόνης τα υλικά για προφορική εξάσκηση και οι εκθέσεις των μαθητών για να γίνεται η διόρθωση παραγωγικά, υπόθεση ολόκληρου του τμήματος.

Ο ίδιος χώρος φιλοξενεί σεμινάρια για γονείς, μαθητές, καθηγητές και διάφορες άλλες εκδηλώσεις.

Στην αίθουσα υπολογιστών γίνονται μαθήματα, βασισμένα σε συγκεκριμένο εκπαιδευτικό λογισμικό, για την εξάσκηση όλων των δεξιοτήτων στην Αγγλική γλώσσα.

Οι μαθητές μας έχουν πρόσβαση στις πιο συναρπαστικές εκπαιδευτικές σελίδες του κόσμου, βρίσκουν ενδιαφέροντα θέματα (εγκυκλοπαίδειες, λεξικό, εφημερίδες), κάνουν projects και ετοιμάζουν υλικό μαθημάτων για την τάξη.

Στην αίθουσα υπολογιστών διδάσκει υπεύθυνος καθηγητής και ο κάθε μαθητής έχει το δικό του υπολογιστή.