Kανονισμός μαθητών

Αγαπητέ μαθητή, αγαπητή μαθήτρια,

Για τους γονείς σου είσαι ότι πολυτιμότερο έχουν. Για το σχολείο μας είσαι μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Έχεις τα δικά σου χαρακτηριστικά νοημοσύνης, το δικό σου στυλ μάθησης, τους δικούς σου τρόπους επικοινωνίας και συμπεριφοράς.

Στα χρόνια που θα είσαι κοντά μας θα μαθαίνεις ξένες γλώσσες για να τις χρησιμοποιείς για τον ίδιο λόγο που χρησιμοποιείς και την μητρική σου γλώσσα, για να επικοινωνείς. Θα αποκτήσεις ξενόγλωσση εκπαίδευση και έτσι θα συμμετέχεις στις εξετάσεις πιστοποίησης για να πετυχαίνεις στα σίγουρα και όχι απλά για να συμμετέχεις.

Για να τα πετύχουμε όλα αυτά δημιουργήσαμε ένα σχολείο ξεχωριστό, διαφορετικό από όλα τ’ άλλα, ένα σχολείο όμορφο, χαρούμενο, με ενθουσιώδεις συνεργάτες και μέλη, εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία.

Θέλουμε να σε κάνουμε να νιώθεις περήφανος που ανήκεις στον Ξενόγλωσσο Εκπαιδευτικό Οργανισμό ROZIS. Έτσι θα νιώθουμε και εμείς περήφανοι που δικαιώνουμε τη φήμη μας σαν ένα από τα καλύτερα Κέντρα Ξένων Γλωσσών στην Ελλάδα. Αυτή την φήμη την κατακτήσαμε επειδή κάνουμε όνειρα για την εκπαίδευση, και δεν ξεχνάμε ποτέ ότι για να έχουμε δικαίωμα στο όνειρο πρέπει να εργαζόμαστε καθημερινά για της υποχρεώσεις μας. ‘Όλα τα μέλη μας έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, όλοι ελέγχουν και ελέγχονται. Εσύ είσαι μέλος του σχολείου μας!

Οι δικές σου υποχρεώσεις και τα δικαιώματα σου

1. Από την πρώτη μέρα πρέπει να έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα βιβλία και βοηθητικά υλικά.

2. Γράφεις τις εργασίες οργανωμένα και με τάξη: ότι πρέπει εκεί που πρέπει. Διατηρείς τακτοποιημένο το φάκελο των εργασιών σου.

3. Ο καθηγητής σου θα σου δίνει πάντα οδηγίες για τη μελέτη σου στο σπίτι. Αυτές τις οδηγίες πρέπει να τις ακολουθείς, έτσι θα μάθεις πώς να μαθαίνεις περισσότερα πράγματα, καλύτερα και σε λιγότερο χρόνο. Μην ξεχνάς ότι συνήθως αφιερώνουμε πολύ χρόνο για να κάνουμε κάτι, επειδή δεν το έχουμε οργανώσει καλά.

4. Κάποιες φορές θα έχεις απορίες, ίσως δυσκολεύεσαι. Μη διστάζεις να ρωτάς τον καθηγητή σου στην ώρα του μαθήματος και στο διάλειμμα.  Να θυμάσαι πως σε όλη σου τη ζωή θα έχεις δύο υπηρέτες το “πώς” και το “γιατί”. Βάλε τους να δουλεύουν για σένα!

5. Οι καθηγητές σου θα αξιολογούν την πρόοδό σου με χαρακτηριστικές λέξεις στις μικρές τάξεις και βαθμούς στις μεγαλύτερες και θα ενημερώνουν πολύ συχνά τους γονείς σου. Οι σχέσεις μας όμως θα είναι ισότιμες. Θα έχεις και εσύ το δικαίωμα να αξιολογείς τον εαυτό σου, τους συμμαθητές σου και τους καθηγητές σου. Θα δεις ότι πάντα είναι πιο δύσκολο να έχουμε δικαιώματα και ευκολότερο να έχουμε υποχρεώσεις αλλά πρέπει να μαθαίνουμε από μικροί να ασκούμε και τα δύο!

6.  Στο σχολείο μας πιστεύουμε σε αυτά που διδάσκουν τα πιο φωτισμένα μυαλά της εκπαιδευτικής ψυχολογίας: Ο ατομικός ανταγωνισμός είναι το οξυγόνο στην φύση του ανθρώπου για να προοδεύει, αλλά ταυτόχρονα το μεγαλύτερο πάθος για τη νίκη βγαίνει από τον ανταγωνισμό των ομάδων. Θα συμμετέχεις και σαν άτομο και σαν μέλος του τμήματός σου σε διαγωνισμούς που διοργανώνονται είτε για τα test τριμήνων είτε για τη συμμετοχή σου στη δανειστική βιβλιοθήκη, τις προβολές και διάφορες εργασίες, θα αξιολογείσαι και θα αμείβεσαι και γι’ αυτά!

7.  Έχεις λόγο για όλες τις παράλληλες δραστηριότητες του σχολείου. Θα προτείνεις, μαζί με τους καθηγητές σου, τα υλικά με τα οποία εμπλουτίζεται η δανειστική βιβλιοθήκη και τις αγαπημένες σου ταινίες που θα προβάλλουμε. Η συμμετοχή σου σε κάποιες προβολές αλλά και στην ελάχιστη αξιοποίηση της δανειστικής βιβλιοθήκης είναι υποχρεωτική.

8. Θέλουμε να συμμετέχεις στα μαθήματα βιωματικής εκμάθησης μέσα στο σχολείο αλλά και έξω από αυτό. Τα μαθήματα αυτά περιλαμβάνουν περιπάτους, επισκέψεις στην αγορά και σε καταστήματα, σε χώρους άθλησης και αναψυχής, σε βιομηχανίες και σε δημόσιες υπηρεσίες. Θα δεις πως η ξένη γλώσσα δεν είναι απλά μάθημα! Θα δεις πως η ξένη γλώσσα είναι επικοινωνία!