6η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στην Γαλλική Γλώσσα. Ανάμεσα στους καλύτερους!

Οι μαθητές Γαλλικής Γλώσσας των εκπαιδευτηρίων Rozis συμμετέχουν στην 6η Μαθητική Συνάντηση Δημοσίου Λόγου στα Γαλλικά «CONSEIL DES JEUNES CITOYENS».


Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, οι μαθητές Γαλλικής Γλώσσας των εκπαιδευτηρίων Rozis θα εκπροσωπήσουν την πόλη μας στην 6η Μαθητική Συνάντηση Δημοσίου Λόγου στην Γαλλική Γλώσσα «CONSEIL DES JEUNES CITOYENS» (Συμβούλιο Νέων Πολιτών), με την συμμέτοχη δεκάδων μαθητών από κορυφαία ιδιωτικά και δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, όπως Μαντουλίδης, Αρσάκειο, Κολέγιο Αθηνών.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ Θεσσαλονίκης, είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας, έχει την στήριξη του Γαλλικού Προξενείου, του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα για την ρητορική στην Γαλλική Γλώσσα και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές να παρουσιάσουν τις θέσεις τους σε επίκαιρα θέματα της αστικής ζωής.

Τα εκπαιδευτήρια Rozis συμμετέχουν στον διαγωνισμό για 3η συνεχή χρονιά δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να βρεθούν σε ένα περιβάλλον υψηλού επικοινωνιακού επιπέδου, μια εμπειρία που θα τους δώσει την ανάλογη ώθηση και αυτοπεποίθηση στην χρήση της Γαλλικής Γλώσσας.

Οι μαθητές γλωσσικού επιπέδου Β1, θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στην κατηγορία Μονόλογος και να αναπτύξουν συγκεκριμένο θέμα που θα έχουν επιλέξει και προετοιμάσει κατάλληλα με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Γαλλικής κυρίας Μαρίνας Βασιλειάδου,  η οποία επελέγη και θα συμμετέχει στην ομάδα των Κριτών της 6ης Πανελλήνιας Μαθητικής Συνάντησης.

Σκοπός του Μαθητή-Ομιλητή γλωσσικού επιπέδου Β1 είναι να εκφράσει την ατομική του άποψη σε έναν οργανωμένο λόγο διάρκειας ενός έως πέντε λεπτών, που χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία και ζωντάνια σε ένα από τα παρακάτω θέματα:

1. SOCIÉTÉ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ À votre avis, les ados grecs sont-ils sensibilisés à l’écologie ? Proposez votre projet écologique dans le cadre scolaire. Κατά τη γνώμη σας, οι έφηβοι Έλληνες είναι ευαισθητοποιημένοι στην οικολογία; Να προτείνετε το δικό σας οικολογικό πρότζεκτ, στο πλαίσιο του σχολείου σας.

2. ÉCOLE – ΣΧΟΛΕΙΟ Livre papier ou livre numérique en classe? Έντυπο ή ηλεκτρονικό βιβλίο στην τάξη;

3. ΑMIS ET FAMILLE – ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Les jeunes, apprennent-ils à suivre une alimentation équilibrée au sein de leur famille? Οι νέοι μαθαίνουν να ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή μέσα στην οικογένειά τους;

Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές!


Είσαι μαθητής/μαθήτρια Δ & Ε Δημοτικού και θέλεις να γνωρίσεις την Γαλλική Γλώσσα;

Tα εκπαιδευτήρια Rozis δίνουν την δυνατότητα στους μαθητές Δ’ & Ε’ Δημοτικού να ακούσουν και να μιλήσουν Γαλλικά στα νέα τμήματα γνωριμίας τρίμηνης διάρκειας, αρχές Μαρτίου – αρχές Ιουνίου. Πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος στις γραμματείες των εκπαιδευτηρίων Rozis Κερασούντος 13 (κοντά στην Αστυνομία) & Rozis Σεβαστείας 3 (κοντά στην Λαϊκή Αγορά). Τ.23210 52915.

Comments are closed.