Rozis Omiλώ: Νέα τμήματα ενηλίκων σε 13 γλώσσες!

Πληροφορίες στις γραμματείες των εκπαιδευτηρίων Rozis. (Τ. 23210 52915).

Online φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αγγλικά-Γερμανικά-Γαλλικά-Ιταλικά-Ισπανικά-Σουηδικά-Ολλανδικά-Βουλγάρικα-Ρωσικά-Τουρκικά-Αραβικά-Ιαπωνικά-Κινέζικα“Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι ένα ωραίο ταξίδι. Όσο σημαντική είναι η απόκτηση ενός πιστοποιητικού γλωσσομάθειας το ίδιο και περισσότερο σημαντικό είναι να μιλήσουμε την ξένη γλώσσα, να την ζήσουμε. Την διδάσκουμε ενθαρρύνοντας τους μαθητές να την μιλήσουν από την πρώτη μέρα, να την γνωρίσουν καλύτερα, να την κατακτήσουν ευκολότερα και να γίνουν φίλοι της! Κάθε τμήμα μια παρέα. Κάθε γλώσσα ένας Νέος Κόσμος. Ελάτε να τον εξερευνήσουμε!”

Η ιστορία της Αγγλικής Γλώσσας ξεκίνησε τον πέμπτο αιώνα όταν εισέβαλαν στην Βρετανία τρία Βορειογερμανικά φύλα, οι Άγγλοι, οι Σάξονες και οι Γιούτοι. Μέχρι τότε οι κάτοικοι της μιλούσαν Κέλτικα. Σήμερα, περισσότεροι από 1 δις άνθρωποι μαθαίνουν την Αγγλική σε κάθε γωνιά της Γης. Είναι η παγκόσμια γλώσσα.

Τα Ισπανικά γεννήθηκαν στην Καστίλη ως ρωμανική διάλεκτος. Ο όρος Ισπανική Γλώσσα καταγράφηκε τον δέκατο τέταρτο αιώνα. Σήμερα την ομιλούν περισσότεροι από τετρακόσια πενήντα εκατομμύρια άνθρωποι και είναι η πρώτη επίσημη γλώσσα σε είκοσι χώρες του κόσμου. Αναμφίβολα μια από τις πιο σημαντικές γλώσσες παγκοσμίως.

Διακόσια εκατομμύρια άνθρωποι ομιλούν την Γερμανική ως επίσημη γλώσσα. Εκτός της Γερμανίας, είναι η επίσημη γλώσσα της Αυστρίας, της Ελβετίας, του Λουξεμβούργου και του Λιχτενστάιν. Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα σε εξαγωγές παγκοσμίως. Η γνώση των Γερμανικών πολύτιμη σε κάθε Αγορά Εργασίας.

Όταν ενώθηκε η Ιταλία το 1860, μόλις το 2,5 τοις εκατό του πληθυσμού μιλούσε την επίσημη Ιταλική γλώσσα. Σήμερα ομιλείται από περίπου 60 εκατομμύρια άτομα στην Ιταλία και στις όμορες χώρες. Στην Ιταλία βρίσκονται τα περισσότερα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μια από τις ωραιότερες γλώσσες.

Τριακόσια τριάντα οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι ομιλούν την Γαλλική ως επίσημη γλώσσα σε όλο τον κόσμο. Πρωτοεμφανίστηκε σε γραπτή μορφή το έτος 842. Το πρώτο μεγάλο λογοτεχνικό έργο στην Γαλλική ήταν το ‘Chanson de Roland’ το οποίο δημοσιεύτηκε περίπου το έτος 1200. Είναι η γλώσσα της μόδας, των γραμμάτων και των τεχνών.

Περισσότεροι από 8,5 εκατομμύρια άνθρωποι ομιλούν την Σουηδική ως μητρική γλώσσα, από τους οποίους 8 εκατομμύρια ζουν στην Σουηδία και σχεδόν 300 χιλιάδες στην Φινλανδία. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Έλληνες μαθαίνουν την γλώσσα για εργασία ή σπουδές στην Σουηδία.

Τα Ολλανδικά ομιλούνται από εικοσιπέντε περίπου εκατομμύρια άτομα. Είναι η επίσημη γλώσσα της Ολλανδίας, του βόρειου τμήματος του Βελγίου (Φλάντερς), του Σουρινάμ, όπως επίσης και ορισμένων πρώην αποικιών. Όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν την Ολλανδία για μεταπτυχιακές σπουδές και εργασία.

Η Ιαπωνική (日本語, Nihongo) είναι γλώσσα που ομιλείται από 130 εκατομμύρια ανθρώπους, κυρίως στην Ιαπωνία και γράφεται με συνδυασμό τριών διαφορετικών τύπων χαρακτήρων: Κάντζι, Χιραγκάνα και Κατακάνα. Σήμερα την μαθαίνουν μαθητές και ενήλικες που τους συναρπάζει η διαφορετικότητα της γλώσσας και του Ιαπωνικού πολιτισμού.

Είναι η επίσημη γλώσσα της Ρωσίας και κατατάσσεται στην πέμπτη θέση παγκοσμίως σε αριθμό ομιλητών μετά την Κινέζικη, την Αγγλική, τη Χίντι και την Ισπανική. Γραπτά ευρήματα της επιβεβαιώνονται από τον δέκατο αιώνα. Είναι μία εκ των έξι επίσημων γλωσσών στον ΟΗΕ. Η γνώση της θεωρείται μεγάλο προσόν στον Τουριστικό κλάδο στην χώρα μας.

Ομιλείται από περίπου δέκα εκατομμύρια ανθρώπους κυρίως στην Βουλγαρία. Η ιστορία της ξεκινάει τον ένατο αιώνα με την κάθοδο των Νοτίων Σλάβων στη Βαλκανική Χερσόνησο. Το αλφάβητο της είναι Κυριλλικό, δημιούργημα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθόδιου. Πολλοί μαθαίνουν την Βουλγάρικη Γλώσσα για σπουδές και για εμπορικές συναλλαγές με την γείτονα χώρα.

Ομιλείται από τριακόσια σαράντα εκατομμύρια στην Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Σε κάθε Αραβική χώρα ομιλείται μια τοπική διάλεκτος και παράλληλα υπάρχει η Λόγια Αραβική που είναι κοινή για όλους. Τα Αιγυπτιακά Αραβικά είναι τα πιο δημοφιλή γιατί γλωσσολογικά βρίσκονται στη μέση όλων των αραβικών διαλέκτων.

Η Τουρκική Γλώσσα ανήκει στην οικογένεια των Αλταϊκών γλωσσών και ομιλείται σήμερα από εβδομήντα τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους στην Τουρκία. Η προτιμώμενη καθομιλούμενη ονομάζεται İstanbul Türkçesi. Ένα από τα χαρακτηριστικά της γλώσσας είναι η σύνταξη: η βασική σειρά των όρων της πρότασης είναι Υποκείμενο – Αντικείμενο – Ρήμα.

Τα Kινέζικα είναι μια γλώσσα με τεράστιο ενδιαφέρον και αξία, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς τον πλούσιο πολιτισμό της χώρας αυτής αλλά και το γεγονός ότι είναι μια γλώσσα που μιλάει περίπου το 1/5 του πληθυσμού της γης.

Στην Κίνα θα συναντήσει κάποιος πάνω από πενήντα τοπικές διαλέκτους, φαινόμενο που καθιστά δύσκολη την επικοινωνία ακόμα και μεταξύ των Κινέζων. Για το λόγο αυτό, επίσημη γλώσσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας από το 1955 αποτελούν τα Μανδαρίνικα, μία απλοποιημένη μορφή της γλώσσας που διδάσκεται υποχρεωτικά σε όλα τα σχολεία. Τα Μανδαρίνικα αποτελούν ακόμα την επίσημη γλώσσα της Σιγκαπούρης και της Ταϊβάν. Η εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας ωστόσο, δεν σταματάει ποτέ! Υπολογίζεται πως το σύνολο των ιδεογραμμάτων φτάνει τις 50.000, ενώ ένας μορφωμένος Κινέζος γνωρίζει από 6000 – 8000 ιδεογράμματα. Αν σκεφτεί κανείς βέβαια πως οι τοπικές διάλεκτοι είναι γύρω στις 56, τότε σίγουρα η κινεζική γλώσσα είναι από τις πλουσιότερες!

Comments are closed.