Πρόγραμμα σπουδών Up! – Στην Super Junior τάξη, από την Β΄ Δημοτικού!

To νέο πρόγραμμα σπουδών UP! για τους μαθητές Αγγλικής Γλώσσας!

Αγαπητοί γονείς, 

Από τη νέα σχολική χρονιά 2022-23 οι μαθητές της Β’ Δημοτικού θα μπορούν να εισάγονται (προαιρετικά) στην Super Junior τάξη (Α & Β Junior, one year course). 

Τα δεδομένα αλλάζουν. Η Αγγλική γλώσσα ακούγεται και βρίσκεται πλέον παντού. Πολλές λέξεις εξοστρακίζουν τις ελληνικές ή και δύσκολα μεταφράζονται στη γλώσσα μας. Η επαφή των παιδιών με την τεχνολογία τα εξοικειώνει από πολύ μικρά με την Αγγλική γλώσσα. Το μορφωτικό επίπεδο της οικογένειας έχει βελτιωθεί. Πλέον οι περισσότεροι γονείς μπορούν να στηρίζουν τα παιδιά τους τουλάχιστον στα πρώτα επίπεδα. Η Αγγλική γλώσσα έχει εισαχθεί, έστω και υβριδικά, στo δημόσιο Νηπιαγωγείο.

Happy Faces (μαθητές Νηπιαγωγείου) & Pre-Junior (μαθητές Α Δημοτικού)

Τα εκπαιδευτήριά μας ενθαρρύνουν και υποστηρίζουν την επαφή με την Αγγλική Γλώσσα από την ηλικία των 4 ετών, με την ένταξη των μικρών μαθητών στα τμήματα Happy Faces (Νηπιαγωγείο) & Pre-Junior (A Δημοτικού). Τα παιδιά συστήνονται με την Αγγλική γλώσσα μέσα από έναν πλούτο βιωματικών δράσεων που ενθαρρύνουν την συνεργατική μάθηση και ενδυναμώνουν την αυτοπεποίθηση τους. (Role Play, Story Time, Songs, Flashcards,  Board Games etc.)

Ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος σπουδών Up! στην Αγγλική γλώσσα ξεκινά από την Β Δημοτικού με την ένταξη στη Super Junior (Α & Β Junior) τάξη.

  • Super Junior τάξη, προαιρετικά στην Β’ Δημοτικού.
  • Συμμετοχή στις εξετάσεις γλωσσομάθειας επιπέδου Β2.Lower στο τέλος της Α Γυμνασίου (University of Cambridge, University of Michigan)
  • Συμμετοχή στις εξετάσεις γλωσσομάθειας επιπέδου Γ2.Proficiency στο τέλος της Β Γυμνασίου ή ενδιάμεσα της Γ Γυμνασίου (University of Cambridge, University of Michigan)
  • Οι μαθητές αξιολογούνται κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς και η ένταξή τους ή μη, στο πρόγραμμα σπουδών Up! πραγματοποιείται με εκπαιδευτικά κριτήρια.

“Παρακολουθούμε τον ρυθμό αφομοίωσης της ξένης γλώσσας από τον κάθε μαθητή. Το νέο πρόγραμμα σπουδών UP! είναι προσαρμοσμένο στη νέα εποχή και στα πολλαπλά  ερεθίσματα των νέων. Τους ενθαρρύνει να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και να φτάσουν με γρηγορότερους ρυθμούς στο υψηλότερο επίπεδο γλωσσομάθειας. Μπορούν!”


Το πρόγραμμα σπουδών Up! δίνει επιπλέον την ευκαιρία στους μαθητές:

  • να ξεκινήσουν μια νέα ξένη γλώσσα στην Γ Γυμνασίου η οποία θα οδηγήσει σε επίπεδο πιστοποίησης Β2 έως το τέλος της Β Λυκείου (π.χ. Ιταλικά, Ισπανικά).
  • να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Αγγλική Γλώσσα (μετά από την τάξη Proficiency) και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε ειδικά τμήματα Aγγλικών γλωσσικού επιπέδου C2+.
  • να ξεκινήσουν την 2η ξένη γλώσσα (Γερμανικά ή Γαλλικά) από την  Δ’ Δημοτικού και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε επίπεδο Β2 ως το τέλος της Γ Γυμνασίου.

Αργύρης Ρόζης

Διευθυντής εκπαιδευτηρίων Ρόζης


OPEN DAYS: 1-14 Σεπτεμβρίου

 

 

 

 

Θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε για το νέο πρόγραμμα σπουδών Up! καθώς και για όλα τα προγράμματα ξένων γλωσσών στα εκπαιδευτήρια Rozis.


 

Comments are closed.