Congratulations! Εκδήλωση απονομής των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, σχολικής χρονιάς 2021-22.

Απονομή πιστοποιητικών γλωσσομάθειας εκπαιδευτηρίων Rozis.

To Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, τα εκπαιδευτήρια Rozis απένειμαν ενενήντα επτά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας στους επιτυχόντες μαθητές που συμμετείχαν στις εξετάσεις κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2021-22. Μια ωραία εκδήλωση που ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους μαθητές και γονείς σε όλο τον Κόσμο, αναδεικνύοντας την αξία της γνώσης των ξένων γλωσσών.

Αύρα Χριστουγέννων κατά την έναρξη, με τον μαθητή Αριστείδη Μ. να παίζει στο αρμόνιο το Jingle Bells και με τους μικρούς μαθητές των εκπαιδευτηρίων να τραγουδούν κάλαντα στην Αγγλική Γλώσσα κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων. Πολλά συγχαρητήρια στις καθηγήτριες Αλίκη Παπαδοπούλου, Ανθή Χασιωτάκη, Αγγελική Γκιμπιρίτη και στον Παναγιώτη Ρόζη, υπεύθυνο καθηγητή βιωματικών δραστηριοτήτων στις Junior τάξεις Αγγλικής Γλώσσας.

Στην συνέχεια, ο εικοσάχρονος Άρης Αναστασιάδης, ένας πολύγλωσσος νέος της πόλης μας, ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της εκμάθησης ξένων γλωσσών, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους με την ευχέρεια στην χρήση της Ιταλικής, Ισπανικής και Αγγλικής Γλώσσας. Γνωρίζει και λίγα Γερμανικά, όπως μας ανέφερε!

Το ταξίδι στον Κόσμο μόλις ξεκίνησε. Οι μαθήτρια Γαλλικής Γλώσσας Ανδριάνα Σ. και η καθηγήτρια Μαρίνα Βασιλειάδου μίλησαν για την περσινή εμπειρία και τα οφέλη από την συμμετοχή  στην 9η Πανελλήνια Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στην Γαλλική Γλώσσα, στο Ελληνογαλλικό Κολλέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ Θεσσαλονίκης. Η προετοιμασία της πενταμελούς Γαλλικής ομάδας Rozis για την 10η Πανελλήνια Συνάντηση «Conseil des Jeunes Citoyens» τον ερχόμενο Μάρτιο έχει ήδη ξεκινήσει. Καλή επιτυχία στις μαθήτριες Ανδριάνα Σ., Ελισσάβετ Α., Ειρήνη Ζ., Εβελίνα Κ. και  Δέσποινα Ν..

Η επόμενη στάση μας στην Γερμανία με ξεναγό την καθηγήτρια Στέλλα Τοπούζη. Ο μαθητής Κωνσταντίνος Κ. απήγγειλε ποίημα στην Γερμανική Γλώσσα και ο μαθητής Ραφαήλ Ι. ανάγνωσε το δικό του γράμμα προς τον Αϊ Βασίλη. Μπράβο σε όλους!

Στην Αγγλία μας υποδέχτηκε η καθηγήτρια Jackie Foley. Social Media είναι το θέμα του φετινού Διαγωνισμού Επιχειρηματολογίας κ Αντιλογίας των εκπαιδευτηρίων Rozis στην Αγγλική Γλώσσα, με τους μαθητές Γεώργιο Μ. και Αιμίλιο Α. να παρουσιάζουν δείγμα από την προετοιμασία των ομάδων τους. Το μαθητικό debate στην Αγγλική Γλώσσα για τις τάξεις Β2.Lower & C2.Proficiency, θα λάβει μέρος τον ερχόμενο Απρίλιο στα εκπαιδευτήρια Rozis, παρουσία και των γονέων των μαθητών. H προετοιμασία πραγματοποιείται υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών: Jackie Foley, Σέβη Καντή, Πέγκη Ματανά & Μπίνα Μηλτσούδη.

Τιμώμενος απόφοιτος της φετινής εκδήλωσης ο Αντώνης Ματάκος, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Aalto στο Espoo της Φινλανδίας, ο οποίος μας μίλησε μέσω video για τις σπουδές και την ζωή στην χώρα των χιλίων λιμνών καθώς και για την σημασία της γνώσης των Αγγλικών σε επίπεδο Proficiency.

Η βόλτα μας -μέσω SKYPE- συνεχίστηκε στην γειτονική Σουηδία, με την φίλη καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας Τασούλα Καρτσίδου, να μας φιλοξενεί στο σπίτι της στην περιοχή της Uppsala, περιγράφοντας Σουηδικά ήθη και έθιμα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Επιστρέφοντας στην πόλη μας από το μεγάλο ταξίδι,  η καθηγήτρια Πληροφορικής Ιωάννα Παρασκευοπούλου παρουσίασε τα νέα προγράμματα σπουδών για τους μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου, τα οποία θα ξεκινήσουν από τις 16/1/23 στις αίθουσες πληροφορικής των εκπαιδευτηρίων Rοzis, με δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης στο τέλος της κάθε ενότητας.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε η Ελένη Ρόζη, η οποία μίλησε για την δυνατότητα εκμάθησης Αγγλικών για τους μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Η νέα υπηρεσία ξενόγλωσσης εκπαίδευσης των εκπαιδευτηρίων Rozis, θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εκπαιδευτήριο Rozis Σεβαστείας 3.

Τέλος, ο Διευθυντής των εκπαιδευτηρίων κ.Ρόζης Αργύρης κάλεσε στο βήμα τον μαθητή Ιωάννη Σ. με τον οποίο συζήτησε τις επιπτώσεις της πολύωρης καθημερινής ενασχόλησης των μαθητών στις εφαρμογές των social media, αφαιρώντας έτσι πολύτιμο χρόνο από την πραγματική γνώση, που βρίσκεται κρυμμένη στις σελίδες των βιβλίων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα χαράς και υπερηφάνειας, με την απονομή ενενήντα επτά πιστοποιητικών γλωσσομάθειας σε έξι ξένες γλώσσες. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Δεκέμβριο 2023, γιορτάζοντας παράλληλα τα σαράντα χρόνια λειτουργίας των εκπαιδευτηρίων Rozis! Μεγαλώσαμε!


Comments are closed.