Το Εκπαιδευτικό Παιχνίδι δίνει ζωή στην ξένη γλώσσα!


Αγαπητοί γονείς/μαθητές,

Από την φετινή σχολική χρονιά 2018-19 οι μαθητές των μικρών τάξεων Αγγλικής Γλώσσας - από A Junior έως και Τeens 2 (C Class) - έχουν την δική τους ώρα αφιερωμένη σε ποικίλες δραστηριότητες γλώσσας με στόχο μια πολύπλευρη, πολύχρωμη, ποιοτική ξενόγλωσση εκπαίδευση.

Το Εκπαιδευτικό Παιχνίδι ενσωματώνεται στο Πρόγραμμα Σπουδών των μικρών τάξεων Αγγλικής Γλώσσας σε μια εποχή που οι μαθητές γίνονται καθημερινά δέκτες πολλαπλών ερεθισμάτων και πηγών πληροφορίας. Χρειάζονται επιπλέον κίνητρο για να δέχονται την γνώση εύκολα και ευχάριστα. Επιλέγουμε δραστηριότητες γλώσσας που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών και αποτελούν ένα «δεύτερο πόλο μάθησης» της ξένης γλώσσας εντός του εκπαιδευτηρίου μας. Το Εκπαιδευτικό Παιχνίδι (1 ώρα/15 μέρες) αποτελεί συνέχεια του μαθήματος στην τάξη με ψυχαγωγικό προσανατολισμό. Τα παιδιά μαθαίνουν σαν παιδιά!

Επιτραπέζια παιχνίδια. Μαθαίνουμε γραμματικά φαινόμενα, νέες λέξεις και φράσεις μέσα από επιλεγμένα επιτραπέζια παιχνίδια σχεδιασμένα για την εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά, το απολαμβάνουν και οι Simple Present και Present Continuous γίνονται πλέον παιχνιδάκι…

Hip-Hop Songs. Ακούμε την γλώσσα, διαβάζουμε τους στίχους, μαθαίνουμε νέες φράσεις και τραγουδάμε! Επιλεγμένα τραγούδια γραμμένα από κορυφαίους συγγραφείς ξενόγλωσσων βιβλίων, παροτρύνουν τα παιδιά να τραγουδήσουν και να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από την μουσική. Ενδυναμώνουμε την αυτοπεποίθηση στην χρήση της γλώσσας.

National Geographic Learning. Πραγματικές ιστορίες, πραγματικοί άνθρωποι, γνωστοί και άγνωστοι Πολιτισμοί από κάθε γωνιά της Γης μέσα από την μοναδική σειρά βιβλίων και DVD του National Geographic Learning. Μεταφέρουμε τον Κόσμο μέσα στην τάξη εμπλουτίζοντας παράλληλα την γλώσσα και τις γνώσεις μας, καλλιεργώντας την κριτική σκέψη, μαθαίνοντας περισσότερα για την Ζωή στον Πλανήτη μας. Όλος ο Κόσμος είναι εδώ!

Belt Online (Ώρα υπολογιστών). Σύγχρονο οπτικοακουστικό λογισμικό το οποίο δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να εξασκήσουν τις γνώσεις που έχουν αφομοιώσει κατά την διάρκεια του μαθήματος στην τάξη. Ευκαιρία για εξάσκηση και επανάληψη γνώσεων με την καθοδήγηση της καθηγήτριας στην αίθουσα υπολογιστών.

Επιπλέον δραστηριότητες γλώσσας.  Δανειστική Βιβλιοθήκη. Σημαντική δεξαμενή γνώσεων για κάθε μαθητή. Παροτρύνουμε τους μαθητές να δανείζονται ξενόγλωσσα βιβλία & DVD και να παρουσιάζουν την ιστορία που διάβασαν μέσα στην τάξη.

Outdoor Activities. Βιωματική διδασκαλία της γλώσσας, με προγραμματισμένες επισκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος της πόλης. Στόχος η εφαρμογή της ξένης γλώσσας και όσων έχουμε μάθει στην τάξη. Περιλαμβάνει επισκέψεις σε super market, μουσεία, πάρκα, βιβλιοθήκη κ.α.

Rozis Cinema. Η ταινία είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία εκμάθησης της γλώσσας. Οι ξενόγλωσσες προβολές πραγματοποιούνται Σάββατο πρωί (ή Παρασκευή απόγευμα) με Αγγλικό ήχο και στις περισσότερες περιπτώσεις και με Αγγλικούς υπότιτλους. Στο τέλος της προβολής οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε mini workshop σχετικό με την ταινία.

Rozis Web Radio. Είναι ο διαδικτυακός τόπος έκφρασης των μαθητών Rozis. Οι online εκπομπές είναι διάρκειας 15-20 λεπτών και προετοιμάζονται σε συνεργασία με την καθηγήτρια της τάξης. Μιλάμε Αγγλικά, παίζουμε την αγαπημένη μας μουσική και μας ακούνε οι φίλοι μας Live από κάθε γωνιά της Γης! Όλες οι μαθητικές εκπομπές αποθηκεύονται online για μελλοντική ακρόαση. Μπορείτε να τις ακούσετε από την ιστοσελίδα http://www.spreaker.com/roziswebradio. 
Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες ανοίγουν ένα παράθυρο στον Κόσμο μέσα από την χρήση της Αγγλικής Γλώσσας. Δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να την κατανοήσουν, να την μιλήσουν και φυσικά να περάσουν ευχάριστα μαζί της. Είναι πλέον φίλοι!

Comments are closed.