Οι μικροί μαθητές Rozis συμμετέχουν στις πιο διασκεδαστικές εξετάσεις γλωσσομάθειας Αγγλικής Γλώσσας!

Ημερομηνία εξετάσεων Cambridge Young Learners: Σάββατο 1 Ιουνίου, Σέρρες

Δηλώσεις συμμετοχής στις γραμματείες των εκπαιδευτηρίων Rozis, έως: Παρασκευή 5 Απριλίου

Η συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις είναι προαιρετική.

Κόστος συμμετοχής: 55 ευρώ.

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Οι μαθητές των τάξεων Αγγλικών, Τeens 1 (A), Teens 2 (B) και Τeens 3 (C) -μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού- έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους στην Αγγλική γλώσσα μέσω της φιλικής και αξιόπιστης εξέτασης Cambridge Young Learners.

To Cambridge για μικρούς μαθητές είναι το πιο αξιόπιστο, φιλικό, και επαρκές σύστημα αξιολόγησης των γνώσεων του μικρού μαθητή στις 4 βασικές δεξιότητες – ακρόαση, ομιλία, γραφή και ανάγνωση. Η προσέγγιση είναι πολύ φιλική και οι μαθητές αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση στην αντιμετώπιση μελλοντικών εξετάσεων. Η εμπειρία της εξέτασης είναι διασκεδαστική και κατάλληλη για την ηλικία τους.

Κάθε χρόνο συμμετέχουν σε αυτές παιδιά από περισσότερες από 50 χώρες. Οι εξετάσεις διενεργούνται από το Cambridge ESOL, τμήμα του Πανεπιστημίου Cambridge, χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης ενώ σχεδιάζονται και διορθώνονται από ειδικούς στην διδασκαλία και αξιολόγηση της Αγγλικής γλώσσας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Cambridge ESOL, οι μαθητές που συμμετέχουν στις εξετάσεις Cambridge για μικρούς μαθητές, παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις του γλωσσικού επιπέδου B2.Lower & Γ2.Proficiency, καθώς τις αντιμετωπίζουν πλέον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Στις ηλικίες 8-11 έτη οι εξετάσεις είναι χρήσιμες αφού συμπίπτουν με την ανάπτυξη των κέντρων προφορικού και γραπτού λόγου στον παιδικό εγκέφαλο και υποβοηθούν την ποσότητα και την ποιότητα της συγκριτικής σκέψης (Broca & Wernicke).

Ο διδάκτωρ Νευροψυχολογίας Παίδών, Δρ. Σήφης Κουράκης αναφέρει πως η συμμετοχή σε εξετάσεις στις μικρές ηλικίες βοηθά το παιδί να διαχειρίζεται καλύτερα τα συναισθήματα του σε καταστάσεις μαθησιακού και γνωστικού άγχους. Επιπλέον ενδυναμώνει την μακρόχρονη μνήμη, βελτιώνει την ικανότητα συντηρούμενης προσοχής, τον αυτοέλεγχο και την υπευθυνότητα.

Στις εξετάσεις Cambridge Young Learners δεν υπάρχει αποτυχία!

Κάθε παιδί λαμβάνει το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας Cambridge English, για να γιορτάσει το επίτευγμά του, να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση του και να επιβραβευτεί για την ανάπτυξη των επικοινωνιακών του δεξιοτήτων.

Το πιστοποιητικό δείχνει πόσες «ασπίδες» έχει λάβει ένα παιδί. Εάν λάβει 10 «ασπίδες» και περισσότερες, τότε ανταποκρίνεται επαρκώς στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου γλωσσικού επιπέδου, επιβεβαιώνοντας το επίπεδο γνώσεων Αγγλικής της φετινής χρονιάς.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΩΝ CAMBRIDGE YOUNG LEARNERS

Πιστοποίηση Starters    μαθητές Τeens1 Movers   μαθητές Τeens 2 Flyers       μαθητές Teens 3
Επίπεδο γλωσσομάθειας Pre-A1 A1 A2
Reading-Writing 20 λεπτά 30 λεπτά 40 λεπτά
Listening 20 λεπτά 25 λεπτά 25 λεπτά
Speaking 3-5 λεπτά 5-7 λεπτά 7-9 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 43-45 λεπτά 1 ώρα  1 ώρα & 15 λεπτά

Οι μαθητές που θα συμμετέχουν θα ενημερωθούν αναλυτικά για το περιεχόμενο των εξετάσεων από την καθηγήτρια τους ενώ θα υπάρξει και καθοδήγηση για την καλύτερη προετοιμασία τους.

Την ημέρα της εξέτασης, οι καθηγήτριες των εκπαιδευτηρίων Rozis θα βρίσκονται κοντά στα παιδιά, όπως γίνεται σε όλες τις εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση! Καλή επιτυχία!

 

Βαγγέλης Αργυριάδης

υπεύθυνος επικοινωνίας και λειτουργίας ROZIS

Comments are closed.