Προσεγγίζουμε την ξένη γλώσσα με δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να αφομοιώσουν καλύτερα και ευκολότερα την γνώση. Την ξένη γλώσσα θέλουμε να την αγγίξουμε, να την μιλήσουμε, να την εξερευνήσουμε!

Επιτραπέζια παιχνίδια. Μαθαίνουμε γραμματικά φαινόμενα, νέες λέξεις και φράσεις μέσα από επιλεγμένα επιτραπέζια παιχνίδια σχεδιασμένα για την εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά, το απολαμβάνουν και οι Simple Present και Present Continuous γίνονται πλέον παιχνιδάκι…

Hip-Hop Songs. Ακούμε την γλώσσα, διαβάζουμε τους στίχους, μαθαίνουμε νέες φράσεις και τραγουδάμε! Επιλεγμένα τραγούδια γραμμένα από κορυφαίους συγγραφείς ξενόγλωσσων βιβλίων, παροτρύνουν τα παιδιά να τραγουδήσουν και να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από την μουσική. Ενδυναμώνουμε την αυτοπεποίθηση στην χρήση της γλώσσας.

National Geographic Learning. Πραγματικές ιστορίες, πραγματικοί άνθρωποι, γνωστοί και άγνωστοι Πολιτισμοί από κάθε γωνιά της Γης μέσα από την μοναδική σειρά βιβλίων και DVD του National Geographic Learning. Μεταφέρουμε τον Κόσμο μέσα στην τάξη εμπλουτίζοντας παράλληλα την γλώσσα και τις γνώσεις μας, καλλιεργώντας την κριτική σκέψη, μαθαίνοντας περισσότερα για την Ζωή στον Πλανήτη μας. Όλος ο Κόσμος είναι εδώ!

My Computer

Ώρα υπολογιστών. Σύγχρονο οπτικοακουστικό λογισμικό το οποίο δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να εξασκήσουν τις γνώσεις που έχουν αφομοιώσει κατά την διάρκεια του μαθήματος στην τάξη. Ευκαιρία για εξάσκηση και επανάληψη γνώσεων με την καθοδήγηση της καθηγήτριας στην αίθουσα υπολογιστών.

My Library

Δανειστική Βιβλιοθήκη. Σημαντική δεξαμενή γνώσεων για κάθε μαθητή. Παροτρύνουμε τους μαθητές να δανείζονται ξενόγλωσσα βιβλία & DVD και να παρουσιάζουν στην τάξη, αγαπημένες ιστορίες που έχουν διαβάσει.

My Language

Outdoor Activities. Βιωματική διδασκαλία της γλώσσας, με προγραμματισμένες επισκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος της πόλης. Στόχος η εφαρμογή της ξένης γλώσσας και όσων έχουμε μάθει στην τάξη. Περιλαμβάνει επισκέψεις σε super market, μουσεία, πάρκα, βιβλιοθήκη κ.α.

My Cinema

Rozis Cinema. Η ταινία είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία εκμάθησης της γλώσσας. Οι ξενόγλωσσες προβολές πραγματοποιούνται Σάββατο πρωί στις μεγάλες αίθουσες προβολών και εκδηλώσεων, με Αγγλικό ήχο και στις περισσότερες περιπτώσεις και με Αγγλικούς υπότιτλους. Στο τέλος της προβολής οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε mini workshops σχετικά με την ταινία.

My Radio

Rozis Web Radio. Είναι ο διαδικτυακός τόπος έκφρασης των μαθητών Rozis. Οι online εκπομπές είναι διάρκειας 10-15 λεπτών και προετοιμάζονται σε συνεργασία με την καθηγήτρια της τάξης. Μιλάμε Αγγλικά, παίζουμε την αγαπημένη μας μουσική και μας ακούνε οι φίλοι μας Live από κάθε γωνιά της Γης! Όλες οι μαθητικές εκπομπές αποθηκεύονται online για μελλοντική ακρόαση. Περισσότερα στην ραδιοφωνική ιστοσελίδα μας.

Οι μαθητές μεγαλύτερων τάξεων έγραψαν τα δικά τους παραμυθάκια στην Αγγλική γλώσσα και τα προσέφεραν στους μικρούς μαθητές των Junior τάξεων. Τhank you!

Ταξιδεύουμε παρέα με την ξένη γλώσσα: Οι μαθητές Αγγλικής Γλώσσας γλωσσικών επιπέδων Β1 και άνω (μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου), έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο Λονδίνο και σε άλλα μέρη της Ευρώπης, να γνωρίσουν από κοντά την κουλτούρα των χωρών και φυσικά να χρησιμοποιήσουν την ξένη γλώσσα που διδάσκονται.

Όλες οι δραστηριότητες ανοίγουν ένα παράθυρο στον Κόσμο μέσα από την χρήση της Αγγλικής Γλώσσας. Δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να την κατανοήσουν, να την μιλήσουν και φυσικά να περάσουν ευχάριστα μαζί της. Είναι πλέον φίλοι!