T: 23210 52915

Δικαίωση των εκπαιδευτηρίων ROZIS. Απάντηση στους μικρόψυχους συκοφάντες.

justiceΜετά από 3 χρόνια συνεχών μηνύσεων και αγωγών εις βάρος του εκπαιδευτηρίου μας, με την κατηγορία του αθέμιτου ανταγωνισμού που δήθεν δημιουργούν οι εκπαιδευτικές μας προσφορές και κυρίως η παροχή δωρεάν βιβλίων σε όλους τους μαθητές μας, ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ!

Με την 212/2013 απόφαση του, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Σερρών αποφάσισε ότι “τόσο η χορήγηση δωρεάν βιβλίων όσο και η σχετική διαφήμιση, δεν συνιστούν πράξεις αθέμιτου ανταγωνισμού.”

Πρόσφατα η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλλε πρόστιμο €85.229 στον τοπικό Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, για ενέργειες δημιουργίας καρτέλ (υπαγόρευση στα μέλη του ελάχιστης τιμής διδάκτρων, περιορισμούς στις εκπτώσεις, στη διαφήμιση και στις παροχές).

Τώρα το Δ.Σ. του Συλλόγου οφείλει να απολογηθεί στα μέλη του για την δικομανία κάποιων από τα μέλη του και την κατασπατάληση των συνδρομών τους για να κερδίσουν το στοίχημα της εξόντωσης μας.

Εμείς, από σεβασμό στον εαυτό μας και με το αίσθημα της μεγάλης ευθύνης απέναντι στους μαθητές μας, τους γονείς και την τοπική κοινωνία καταγγέλλουμε τους συκοφάντες και ενημερώνουμε για τα εξής:

  1. Ποτέ δεν μας επιβλήθηκε κανένα χρηματικό πρόστιμο.
  2. Είναι ψευδέστατο ότι αυξήσαμε τα δίδακτρά και έτσι δίνουμε δωρεάν τα βιβλία (αναφέρεται και στην δικαστική απόφαση). Αντίθετα μαζί με την παροχή των βιβλίων μειώνουμε διαρκώς τα δίδακτρα τα τελευταία 6 χρόνια. Οι τιμοκατάλογοι όλα τα χρόνια είναι στην διάθεση του Υπουργείου Εμπορίου και τα τελευταία χρόνια στο Παρατηρητήριο Διδάκτρων του Υπουργείου, στο διαδίκτυο, όπως οφείλουμε να κάνουμε. Πριν από όλους ενημερώνονται γραπτά πάντα οι γονείς των εκπαιδευτηρίων μας.
  3. Πάντα δίνουμε όλο το σετ των γνήσιων βιβλίων (4-5 βιβλία για κάθε μαθητή για κάθε γλώσσα) το οποίο αγοράζουμε νόμιμα από τους εκδοτικούς οίκους (αναφέρεται και στην δικαστική απόφαση). Ποτέ δεν έχουμε δώσει φωτοτυπίες όπως διαδίδουν κάποιοι, που έχουν κάνει μέρος της δραστηριότητας τους την αναπαραγωγή των βιβλίων, ακόμη και την έμμεση πώληση τους (απόλυτα παράνομα και τα δυο).
  4. Είναι αστειότητες οι διαδόσεις από κάποια Κέντρα Ξένων Γλωσσών ότι πληρώνουμε, δηλαδή δωροδοκούμε τους εξεταστικούς φορείς (Cambridge, Michigan κ.α) για αυτό και έχουμε υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις γλωσσομάθειας! Οι όποιες αποκλίσεις στα δίδακτρα των εκπαιδευτηρίων μας στις τάξεις Lower, Advanced και Proficiency έχουν να κάνουν με το ότι οι καθηγητές μας είναι έμπειροι, με υψηλό επίπεδο κατάρτισης, -στην πλειοψηφία τους φυσικοί ομιλητές της γλώσσας που διδάσκουν- και ως τέτοιοι αμείβονται.
  5. Προσβάλλουν τη νοημοσύνη των γονέων που μας εμπιστεύονται εδώ και 30 χρόνια, όταν ισχυρίζονται διαρκώς στα δικαστήρια ότι οι γονείς μας επιλέγουν μόνο επειδή τους παρέχουμε δωρεάν όλα τα βιβλία (ο ισχυρισμός τους καταρρίφθηκε και στα δικαστήρια).

Υπενθυμίζουμε πως ο Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ρόζης, τον Δεκέμβριο 2005, έχει βραβευτεί από τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης HYPHEN, ως ένα από τα 5 καλύτερα Κέντρα Ξένων Γλωσσών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο φορέας εξετάσεων Cambridge αναγνωρίζοντας την προσφορά μας και το επίπεδο υπηρεσιών που παρέχουμε σε μαθητές και γονείς, μας προσκάλεσε στην 100ή επέτειο από την ίδρυση του, στην οικία του Βρετανού Πρέσβη στην Αθήνα, μαζί με 40 καλεσμένους από όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Έχουμε κερδίσει το σεβασμό και την αναγνώριση πολλών συναδέλφων από όλη την Ελλάδα για τη συνεχή αναζήτηση και βελτίωση των υπηρεσιών μας. Επενδύουμε συνεχώς σε υποδομές (κτιριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες, κατάρτιση καθηγητών) αναβαθμίζοντας συνεχώς την ποιότητα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.

Τέλος ενημερώνουμε πως θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τον ίδιο ζήλο και μεράκι με το εκπαιδευτήριο μας και την πρόοδο των μαθητών μας και δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθούμε με το τι κάνουν (ή δεν κάνουν) άλλα Κέντρα Ξένων Γλωσσών…το δόγμα «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» δεν μας εκφράζει.

Αργύρης Π. Ρόζης

Γενικός Διευθυντής

Εκπαιδευτηρίων Ρόζης

Copyright 2018 | Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ρόζης, Σέρρες. Δημιουργία ιστοσελίδας: Βαγγέλης Αργυριάδης